En Michelin-koks råd til valg af frokostordning
Leder I efter en ny frokost -eller kantineordning, og har I svært ved at beslutte jer for, hvilken en I skal vælge? Det kan vi godt forstå. Der er utroligt mange valgmuligheder der ligner hinanden, og det kan være svært at vurdere, hvilken en løsning, der er bedst for sin virksomhed.
Faktisk er Gastro by Bøgh opstået som et alternativ til de mange ensartede og kedelige frokostordninger, som man kan finde.
Efter flere år hos diverse Michelin-restauranter, kastede vores CEO og co-founder, Jens Emil Bøgh, sig i 2019 over frokostordninger og catering. Som forberedelse til dette eventyr, havde Jens inden da besøgt omgangskredsens arbejdspladser og kantiner, og smagt sig igennem en stor den af det danske frokostordnings-landskab.
Og dommen var klar. Tit var det de samme kedelige retter og det samme triste pålæg, som de ansatte blev budt på. Og det var dét, som Gastro by Bøgh blev sat i verden for at ændre på.
Ved at have smagt på et utal af forskellige frokostordninger, kommer en masse viden. Derfor har Jens herunder samlet en boullionterning af viden om frokostordninger, og kommer med sine råd til, hvordan man vælger den helt rigtige.
Udforsk vores firmafrokost som vi leverer over hele Sjælland. Vi tilbyder naturligvis også en vegetarisk frokostordning eller tilpasser jeres firmafrokost til andre kostpræferencer.
Hvorfor er det vigtigt med en frokostordning?
Men inden vi når til de gode råd, skal vi have klarlagt, hvorfor det er vigtigt med en frokostordning.
Først og fremmest er det attraktivt personalegode at kunne tilbyde en frokostordning. Mange synes nemlig, at det er irriterende at skulle medbringe egen madpakke. Kommende medarbejdere vil også se det som et stort plus.
Ved at have en frokostordning, kan man faktisk også potentielt skabe et bedre fællesskab og sammenhold i virksomheden. Ved at afholde en fælles frokost, får de ansatte en pause, hvor de har mulighed for at hygge og socialisere med deres kollegaer.
Det er altid hyggeligt at samles om et måltid, og man har altid en anden type samtaler, end over skrivebordet eller i mødelokalet. På den måde kan frokosten være med til at knytte bånd på tværs af virksomheden.
Faktisk er Gastro by Bøgh opstået som et alternativ til de mange ensartede og kedelige frokostordninger, som man kan finde.
Efter flere år hos diverse Michelin-restauranter, kastede vores CEO og co-founder, Jens Emil Bøgh, sig i 2019 over frokostordninger og catering. Som forberedelse til dette eventyr, havde Jens inden da besøgt omgangskredsens arbejdspladser og kantiner, og smagt sig igennem en stor den af det danske frokostordnings-landskab.
Og dommen var klar. Tit var det de samme kedelige retter og det samme triste pålæg, som de ansatte blev budt på. Og det var dét, som Gastro by Bøgh blev sat i verden for at ændre på. Hos Gastro by Bøgh leverer vi derfor nytænkende og kvalitetsbevidst mad til mange forskellige virksomheder og kontorfællesskaber, som Office Club i København og mange flere.
Ved at have smagt på et utal af forskellige frokostordninger, kommer en masse viden. Derfor har Jens herunder samlet en boullionterning af viden om frokostordninger, og kommer med sine råd til, hvordan man vælger den helt rigtige.
Det skal man overveje i valget af frokostordning
Bliver der brugt råvarer i sæson?
En af de ting, som man kan prøve at kigge efter er, om frokostordningen bliver lavet ud fra råvarer i sæson. Det er et meget godt pejlemærke for frokostordningens kvalitet, og deres tendens til at springe over hvor gærdet er lavest.
Det danske spisekammer byder på utroligt mange lækre råvarer, som kan give ufatteligt gode smagsoplevelser, hvis de bliver tilberedt ordentligt, og bliver brugt på det rigtige tidspunkt.
Der er desværre mange som er slemme til at bruge råvarer som ikke er i sæson, og på den måde får man altså mad, som ikke lever op til råvarens potentiale. Det er dovent, og det giver samtidig en langt mindre variation, end hvad sæsonernes udvikling lægger op til.
Derfor prioriterer vi hos Gastro by Bøgh altid på at finde de allerbedste råvarer, som sæsonen har at byde på. Derpå skal det sammensættes til de lækreste måltider. Her er ingen jordbær og asparges i midten af december, eller rodfrugtsuppe i sommervarmen.
Hvordan er kvaliteten af råvarerne?
Et andet væsentligt parameter, når skal vælge sin frokost-leverandør, er kvaliteten af de råvarer som bliver brugt. Jo bedre en kvalitet, jo bedre en frokost vil automatisk få.
Undersøg eksempelvis om æggene er friskpillede, eller om de kommer fra en spand fyldt med e-numre. Eller prøv at lægge mærke til pålægget. Er det tynde skiver direkte fra pakken på et discount-mærke, eller er det tykke, friskskårne skiver?
Hos Gastro by Bøgh værner vi om den høje kvalitet. Derfor er kan I forvente frisklavede og lækre retter, som altid er lavet helt fra bunden. Hos finder man intet kedeligt bake-off brød eller kedelige fabriks-syltede agurker. Vi laver det hele selv, gerne samme dag som I skal nyde det.
Hvor fleksibel er frokostordningen?
Fleksibilitet er også en faktor, som er vigtig at huske, når man skal vælge frokostordning. ‘One size fits all’-løsninger er ikke meget værd, når det kommer til mad. Eksempelvis er der efterhånden mange som prøver at skære kødet fra, og nogle har også fødevareallergier der skal tages højde for.
Derfor har vi hos Gastro by Bøgh lavet en medarbejder-app, som er udviklet til ultimativ fleksibilitet. Heri kan man som medarbejder angive om man er vegetar, pescetar eller kødspiser, samt fortælle om eventuelle allergier, vi skal være opmærksomme på. På den måde får alle en frokost de kan spise og er glade for.
Derudover giver den muligheden for at fravælge frokosten på dage, hvor man er væk fra kontoret. Eksempelvis, hvis man arbejder hjemmefra.
Hos Gastro by Bøgh tilbyder vi vores frokostordning med buffet og som portionsanrettet. På den måde kan virksomheden selv vælge, hvad der passer bedst til deres behov.
Hvad passer bedst til jer – En frokostordning eller en kantineordning?
I kan med fordel også overveje, om I skal have en frokostordning, eller om I egentlig skal bruge en kantineordning. Først og fremmest er det selvfølgelig et spørgsmål om plads og faciliteter. Hvis I ikke har pladsen eller faciliteterne til en kantineordning, er det selvfølgelig en frokostordning, som passer bedst til jer.
Men hvis I har pladsen og faciliteterne til det, er en kantineordning en overvejelse værd. Her vil køkkenet kunne tilberede maden hele vejen op til frokost, hvilket giver mulighed for helt frisk-tilberedt mad.
Hos Gastro by Bøgh tilbyder vi både frokostordning og kantineordning, således at I kan få en herlig frokost, uanset hvilken af løsningerne der passer bedst til jeres virksomhed.