Gluten

Gluten er for mange mennesker en naturlig del af dagligdagen, hvor det forekommer i mange af de fødevarer, vi nyder. Men for andre kan gluten være en kilde til ubehag og endda sygdom.

Hos Gastro By Bøgh er vi opmærksomme på, at vores kunder har forskellige kostbehov, og vi har derfor udviklet en lækker og næringsrig firmafrokost, der kan tilpasses efter vores kunders behov, hvad end de har gluten- eller andre allergener så som eksempelvis laktose eller nøddeallergi samt andre intolerancer eller kostpræferencer.

Hvad er gluten?

Gluten er et protein, der findes i kornsorter som hvede, rug, havre og byg. Det er gluten, der giver dej og brød sin elasticitet og luftighed. 

Når produkter med gluten tilberedes, som f.eks. ved bagning eller pastaproduktion, stivner det og får produktet til at holde sin form. Gluten bruges også i mange andre fødevarer for at gøre dem bløde og cremede. 

På trods af, at gluten giver denne elasticitet og cremede konsistens, kan det være vanskeligt at fordøje for nogle mennesker, og kan endda forårsage mave-tarm-problemer.

Hvad er glutenallergi?

Glutenallergi eller cøliaki er en autoimmun tarmsygdom, hvor gluten forårsager skade på tyndtarmens fimrehår, når den bliver udsat for gluten. Det kan bl.a. lede til, at personer med cøliaki ikke optager næringsstoffer fra maden, og det kan have negative konsekvenser for alle kroppens organer.

Symptomer på glutenallergi kan varierer meget fra person til person og kan omfatte alt fra problemer med fordøjelsen til træthed, vægtproblemer, eksem og sågar depression.

Glutenallergi er en besværlig størrelse, da der ikke er meget at gøre for at bekæmpe det; andet end fuldstændig at udelukke gluten fra kosten.

Hvad er der gluten i?

Der er gluten i et hav af forskellige fødevarer. Både de åbenlyse kilder som hvedebrød og pasta, men også i mindre åbenlyse produkter, som kager, kiks, dressinger og sågar i nogle typer spiritus. Gluten forekommer også som spor i mindre mængder i nogle produkter, der er behandlet sammen med hvedeprodukter. Så kig på pakken.

Indeholder fødevaren noget af følgende, kan du være sikker på, at der er gluten i: 

  1. Hvedemel

  2. Durumhvede

  3. Grahamsmel

  4. Fuldkornshvedemel

  5. Sigtemel

  6. Hvedeklid

  7. Hvedekim

  8. Hvedekerner

  9. Mannagryn

  10. Semulje

  11. Bulgur

  12. Couscous

  13. Spelt

  14. Urhvede

  15. Emmer

  16. Enkorn

  17. Kamut

  18. Havregryn.

Glutenfri frokostordninger hos Gastro By Bøgh

Hos Gastro By Bøgh er vi opmærksomme og har stor kendskab til både de kendte og skjulte kilder til gluten, og vi er stolte af at tilbyde en fleksibel frokostordning til vores kunder. Så har du eller nogen i din virksomhed glutenallergi, skal I blot underrette os om dette, og vi vil tilberede en tilsvarende frokost til den, I andre får – bare uden gluten. Vi mener, at alle skal kunne nyde en sund, nærende og velsmagende frokost, uanset om de kan tåle gluten eller ej.

Vores kokke er dygtige og erfarne, når det kommer til tilberedningen af en smagfuld, glutenfri frokost, og vi sørger altid for, at der ikke er krydskontaminering med gluten, når vi tilbereder mad til vores kunder.

Vores glutenfri frokost ligner ofte det, som vi tilbereder med gluten, og det omfatter et stort udvalg af lækre retter, herunder friske salater, mættende hovedretter og velsmagende desserter.

Hos Gastro By Bøgh er det vores mission at give vores kunder en frokostoplevelse, der ikke kun er fri for gluten, men også fuld af smag. Kontakt os i dag og få en smagsprøve på en glutenfri frokostordning.

Bestil en
smagsprøve idag!

Hos Gastro by Bøgh har vi mange års erfaring fra restaurationsbranchen i Danmark og internationalt. Vores portefølje af serveringer rækker fra produktionskøkkener til Michelin restauranter.

Bestil smagsprøve
X
Er du klar til at finde en pris på din frokostordning?
Beregn din pris